Sugeliet, historie

Sugiliet van fluorescerend roze tot diep paars

Sugiliet is in 1944 ontdekt door de Japanse geoloog Ken-ichi Sugi in Japan, Canada en India. De belangrijkste vondst sugeliet ooit, is gedaan in de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika waar het als bijproduct uit de mangaanmijnen gehaald wordt. Sugeliet is ten opzichte van veel andere mineralen en edelstenen een recente ontdekking. Voor geologen een stimulans om te blijven zoeken naar nieuwe edelstenen en mineralen.

Het duurde niet lang voordat ook sugeliet de aandacht trok van Hollywood. Niet veel mensen weten dat sugiliet ook bekend is onder de handelsnamen Royal Lavulite en Royal Azel.

Het verhaal gaat dat Elizabeth Taylor de diep paarse kleur van een bepaald collier niet kon weerstaan. Het duurde dan ook niet lang voor dat het collier van Royal Azel oftewel sugiliet onderdeel was van haar koninklijke collectie. We kunnen ons voorstellen dat de paarse kleur een ware eyecatcher tussen haar diamanten was.

Spiritueel
Sugiliet is een bijzondere steen die spirituele wijsheid en liefde brengt. Deze stroom van liefde zorgt ervoor dat alle chakra's op een lijn komen te staan. Mediteren met sugiliet helpt om antwoorden te krijgen op je levensvragen. Ook stimuleert sugeliet liefdevolle communicatie.

Paars is de kleur van de spiritualiteit.

Sterrenbeeld: Vissen

Chakra: zevende oftewel kruinchakra.