Pareltjes in Tucson

Op zoek naar de pareltjes in Tucson Arizona

Elk jaar, van eind januari tot half februari, is er een grote gem show in Tucson Arizona. Tucson wordt in deze periode overgenomen door handelaren, kopers en liefhebbers van edelstenen en mineralen van over de hele wereld. Ruw, geslepen en kralen, je kunt je niet voorstellen hoeveel verschillende shows er zijn, laat staan hoeveel verschillende edelstenen en mineralen er te koop zijn. Ik durf te stellen dat het een van de grootste shows van Amerika is, als niet van de wereld. De keuze is er oneindig.

Het leukste van de Tucson gem show is dat het overgrote deel van de bezoekers de passie voor edelstenen en mineralen met elkaar deelt, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, die komen alleen om handel te drijven, ook leuk maar dat kan overal mee, dat hoeft niet specifiek met edelstenen te zijn. Gelukkig zijn er genoeg liefhebbers waar je een praatje mee kunt maken. De bezoekers en handelaren komen van over de hele wereld naar Tucson.

En natuurlijk waren wij er ook bij.
In de weken voorafgaand aan onze zakenreis, zijn Miranda en ik druk bezig een verlanglijst samen te stellen van edelstenen en mineralen die we in ieder geval willen kopen. Mode websites en dito bladen, de laatste trends, alles hebben we uitgeplozen om zo geïnspireerd onze shopping trip te beginnen. Daarnaast was er natuurlijk ook ruimte voor nieuw materiaal, we zouden ons laten verrassen. Vijf dagen inspiratie opdoen en alles inkopen wat we nodig hebben, dat was ons doel.

En dan sta je eindelijk in Tucson, je voelt de passie, de energie, je hoort allemaal verschillende talen. Het is er weer geweldig. De eerste dag slaan we meteen onze slag. We proberen ons in te houden, maar dat lukt natuurlijk niet, we zien zoveel moois we willen alles wel kopen.

Op onze reis hebben we gezocht naar edelstenen en mineralen waarvan we bijzondere, misschien wel onverwachte en unieke combinaties kunnen maken. We hebben ze gezocht en gevonden de pareltjes van de Tucson shows. Nieuwsgierig geworden naar onze sieraden? Je vindt ze op NJ Amsterdam.nl de thuisbasis van onze eerste collectie. Alle sieraden zijn unieke stuks.

Veel plezier met het uitkiezen van je NJ Amsterdam sieraad.

Met warme groet,

Laetitia Ruchtie
Graduate Gemologist (GG) Gemological Institute of America

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »