Geboortesteen juli robijn, edelsteen betekenis

 

Juli edelsteen robijn, edelsteen betekenis en historie

  1. Wist je dat deze mooie rode steen het zusje is van de saffier? Robijn bestaat alleen in rood, maar dan wel in verschillende tinten rood van licht naar donker
  2. Robijn hoort bij het sterrenbeeld Ram, Leeuw en Schorpioen
  3. Deze mooie rode edelsteen is het meest kostbare van alle kleur edelstenen 
  4. Kleur is belangrijk als we kijken naar de betekenis stenen. Rood is de kleur van de hartstochtelijke liefde 
  5. De edelsteen betekenis voor robijn is dat de steen vaak geassocieerd wordt met macht, verlangen, gezondheid wijsheid en succes in de liefde. De betekenis stenen wekte ook de interesse van de royalty en het is dan ook niet verwonderlijk dat de betekenis stenen populair was en is onder koningen en koninginnen en hun gevolg.
  6. In de oude tijd geloofde men heilig in de edelsteen betekenis en daarom ook dat de robijn de macht van het leven had aangezien het de kleur van ons bloed heeft.
  7. In het Sanskriet wordt de robijn ook Ratnaraj genoemd: de koning van de edelstenen
  8. Legendes, betekenis stenen en robijn. Deze rode steen wordt regelmatig genoemd en een van de verhalen is dat de mensen in India geloofden dat de eigenaar van een robijn in staat was om in vrede met de vijand te leven. Of wat te denken van de bijzondere edelsteen betekenis robijn in Burma: krijgers stopten robijnen in hun lichaam om onzichtbaar te zijn op het slagveld.
  9. De beroemdste robijn is misschien wel de Liberty ruby bell. Het is de grootste robijn die ooit gevonden is (8.500 crt). Deze robijn was geslepen in een bel- of klokvorm en omringd door diamanten. Helaas is deze beroemdheid in 2011 in Wilmington gestolen en nooit meer teruggevonden. Waarschijnlijk viel deze beauty voor de dief in de categorie bijzondere sieraden met edelstenen en moest hij hem hebben
  10. De robijn die een spinel bleek te zijn. De Black Prince’s ruby balas is een rode spinel waarvan men dacht dat het een robijn was. Deze cabochon geslepen spinel kun je vinden in de Britse staatskroon net boven de wereldberoemde Cullinan II diamant. Een vergissing in die tijd, we spreken over de 14e eeuw waar deze steen voor het eerst voorkwam, was niet vreemd aangezien de edelsteen identificatie nog lang niet zo ver ontwikkeld was als nu. En een rode steen in deze kleur werd al snel voor een robijn aangezien.

 

Sieraad met robijn kopen?

Op zoek naar bijzondere sieraden met betekenis? Bekijk dan de Kiliaan Jewelry collectie of lees meer in onze blogs over edelsteen betekenis. Je leest hier over de betekenis stenen onderverdeeld naar de maand waarin ze de geboortesteen zijn.