* GRATIS VERZENDING VANAF € 50,- (NL) * VOOR 17.00 UUR BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN * NIET GOED, GELD TERUG GARANTIE * 6 MAANDEN GARANTIE

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Welke edelstenen zitten er in deze ring?

Deze vraag kreeg ik van de eigenaresse van de ring. Voordat ik met mijn studie edelsteenkundige gestart was, zou ik meteen geantwoord hebben: Granaten. Wat zou het anders kunnen zijn? De mooie donkerrode edelsteen die je regelmatig in een ring tegenkomt. Nu ik beter weet, wil ik de edelsteen in kwestie eerst testen voordat ik haar antwoord geef. Want het kan glas, synthetische granaat (YAG) of zelfs heel wat anders zijn. Ik begin met de edelsteen onder de microscoop te bekijken en daarna gaat hij op de refractometer. In glas en YAG zitten gasbelletjes en in natuurlijke granaat zitten vaak insluitsels die lijken op kleine naaldjes en kristalletjes. Deze insluitsels zijn aanwijzingen dat de betreffende edelsteen door de natuur gevormd is en niet in een laboratorium.

Naast het bekijken van de edelsteen door de microscoop meet ik de brekingsindex van de edelsteen op de refractometer. De brekingsindex vertelt veel over de edelsteen die het zou kunnen zijn. Ik lees een enkele brekingsindex van 1.790. Deze past niet bij glas of YAG maar wel bij de almandien granaat. De brekingsindex en de insluitsels sluiten in dit geval glas en YAG uit. Goed nieuws voor de eigenaresse van deze ring.

Wil jij ook weten welke edelsteen er in jouw ring zit? Neem dan contact op via e-mail: [email protected].

Laetitia

Graduate Gemologist (GG) Gemological Institute of America

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »