Hoe herken je echte edelstenen, synthetische varianten, glas of plastic?

Je wilt een mooi sieraad kopen maar je twijfelt. Want is dit wel een echte edelsteen? Die vraag is complexer dan je denkt. Op het oog denk je vaak al te zien welke steen het is, maar dit kan vaak een hele verkeerde aanname zijn. Een granaat of spinel kunnen allebei op een robijn lijken terwijl dat niet zo is. De granaat of de spinel zijn prachtige stenen maar vertegenwoordigen een andere waarde dan een robijn. Daarom is het belangrijk dat je weet welke edelsteen er in het sieraad zit. Zo betaal je de prijs die daarbij hoort. 

 

Edelsteen expert Laetitia en het Gemological Institute of America (GIA)

Mijn liefde voor edelstenen bracht mij bij GIA en daar heb ik de studie edelsteenkundige gedaan. Eerst kleur edelstenen en daarna diamanten en parels. Na enkele jaren ben ik afgestudeerd als GIA edelsteenkundige (GIA graduate gemologist, GG). Door de kennis die ik dankzij mijn studie heb, kan ik beoordelen of edelstenen echt zijn. Je kunt je voorstellen dat we voor de edelstenen in de sieraden van Kiliaan Jewelry hoge eisen stellen. Tenslotte wil je zeker weten dat je een sieraad met een echte edelsteen koopt.

 

Klant reviews

'Heb het pakje weer perfect ontvangen en weer zo fijn ingepakt !! En….. alweer een lief cadeautje erbij! Dank jullie wel daarvoor ! Het is een cadeau  voor m’n dochter  en heb het zo mooi op tijd binnen ! Super bedankt weer!' Joke M.

-------------

'Prachtige armbanden met zo veel liefde gemaakt, persoonlijk contact en alles is bespreekbaar. Voor mij al jaren een vaste leverancier, zowel voor mijn eigen armbanden als voor stijlvolle, unieke cadeautjes.' Ingeborg K.

-------------

'Een heel mooi kettinkje gekocht op de Italië fair in Haarzuilens, klein probleempje met de manier waarop het steentje was bevestigd. Na overleg met Laetitia het kettinkje opgestuurd en het snel retour ontvangen en helemaal naar wens gerepareerd! Echt super, ik ben er nu weer heel blij mee.Ineke H.

-------------

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »