Online sieraden boutique

De tweeling van Kiliaan Jewelry staat vooral bekend om de verfijnde en sierlijke sieraden.

Hun collectie is chique, elegant en duurzaam, een stijl die perfect past bij elke vrouw. De unieke sieraden blijven mooi en zijn gemaakt om door te geven aan een volgende generatie. Hiermee voorkomen ze dat sieraden als een soort ‘fashion snack’ na een korte tijd in de vergetelheid geraken. Op deze manier draagt de tweeling hun steentje bij aan een duurzame wereld. Het motto van Kiliaan Jewelry is dan ook geen plastic, glas of andere kunststoffen in de sieraden.

Unieke handgemaakte sieraden met bijzondere edelstenen, dat is de passie van de tweeling achter Kiliaan Jewelry. Zij selecteren zelf de beste kwaliteit natuurlijke edelstenen en mineralen voor hun sieraden. Laetitia is afgestudeerd edelsteenkundige (GIA Graduate Gemologist) aan het gerenommeerde Gemological Institute of America (GIA). De sieraden worden op Bali op traditionele wijze met de hand vervaardigd waar zilversmeden al generaties lang het meest verfijnde zilverwerk maken. Dit maakt hun sieraden uniek en bijzonder.

In het atelier begint een zilversmid met een stuk zilver dat op kunstzinnige wijze tot een sieraad wordt verwerkt. In een van de laatste fases wordt de edelsteen gezet. Aan elke ring, armband en ketting wordt met veel zorg en aandacht de laatste finishing touch toegevoegd. Hierdoor kan het resultaat met recht ‘slow jewelry’ worden genoemd.

De tweeling heeft bewust gekozen voor een atelier met zilversmeden die in nabij gelegen dorpen wonen. Met het werk zijn ze in staat om hun gezinnen te onderhouden en hun kinderen naar school te laten gaan. In de galerie werken ook veel vrouwen, zij begeleiden het gehele proces en zijn er voor de finishing touch. De tweeling voelt zich hier thuis, werknemers worden met respect behandeld er wordt een eerlijke prijs betaald met als gevolg mooie sieraden. Gewoon zoals het hoort. Eerlijk is eerlijk.

Ga je mee op ontdekkingsreis door onze collectie?
Heb je vragen? Ben je op zoek naar een bepaalde edelsteen of een bepaald sieraad, we vinden het leuk om je te helpen bij jouw zoektocht. 

E-mail naar: [email protected].
Miranda en Laetitia, de tweeling van Kiliaan Jewelry

Graduate gemologist GIA (GG) / Gecertificeerd edelsteenkundige.