Bijzondere edelsteen sieraden

De tweeling van Kiliaan Jewelry staat vooral bekend om de verfijnde en sierlijke edelsteen sieraden.

Hun collectie is chique, elegant en duurzaam, een stijl die perfect past bij elke vrouw. De unieke edelsteen sieraden blijven mooi en zijn gemaakt om door te geven aan een volgende generatie. Edelsteen sieraden met een betekenis. Hiermee voorkomen ze dat sieraden als een soort ‘fashion snack’ na een korte tijd in de vergetelheid geraken. Op deze manier draagt de tweeling hun steentje bij aan een duurzame wereld. Het motto van Kiliaan Jewelry is dan ook geen plastic, glas of andere kunststoffen in de sieraden.

 

Passie voor edelsteen sieraden

Unieke handgemaakte edelsteen sieraden met bijzondere edelstenen, dat is de passie van de tweeling achter Kiliaan Jewelry. Zij selecteren zelf de beste kwaliteit natuurlijke edelstenen en mineralen voor hun sieraden. Laetitia is afgestudeerd edelsteenkundige (GIA Graduate Gemologist) aan het gerenommeerde Gemological Institute of America (GIA). De sieraden worden op Bali op traditionele wijze met de hand vervaardigd waar zilversmeden al generaties lang het meest verfijnde zilverwerk maken. Dit maakt het unieke en bijzondere sieraden met een betekenis.

 

Zilversmid edelsteen sieraden

Support your locals in Nederland maar ook ons atelier op Bali. Als klein atelier werken we voornamelijk online. Het ontwerpen van de onze sieraden doen we in ons atelier in samenspraak met de zilvermid op Bali.  Zodat de zilversmid op ambachtelijke wijze een sieraad smeed. In een van de laatste fases wordt de edelsteen gezet. Aan elke ring, armband en ketting wordt met veel zorg en aandacht de laatste finishing touch toegevoegd. Hierdoor kan het resultaat met recht ‘slow jewelry’ worden genoemd. Op deze manier leggen wij samen met de zilversmid de basis van bijzondere sieraden met betekenis.

De tweeling heeft bewust gekozen voor een atelier met zilversmeden die in nabij gelegen dorpen wonen. Met het werk zijn ze in staat om hun gezinnen te onderhouden en hun kinderen naar school te laten gaan. In de galerie werken ook veel vrouwen, zij begeleiden het gehele proces en zijn er voor de finishing touch. De tweeling voelt zich hier thuis, werknemers worden met respect behandeld er wordt een eerlijke prijs betaald met als gevolg mooie sieraden. Gewoon zoals het hoort. Eerlijk is eerlijk.

Ga je mee op ontdekkingsreis door onze edelsteen sieraden collectie?
Ben je op zoek naar een bepaalde edelsteen of heb je vragen over edelstenen sieraden online kopen, we vinden het leuk om je te helpen bij jouw zoektocht. We adviseren je graag bij een sieraad cadeau geven. Met de online sieraden cadeau service zorgen we dat jouw cadeau feestelijk ingepakt bezorgd wordt waar jij dat wilt.

E-mail naar: [email protected].
Miranda en Laetitia, de tweeling van Kiliaan Jewelry

Graduate gemologist GIA (GG) / Gecertificeerd edelsteenkundige.