Edelstenen en hun verhaal

De mooiste edelstenen geven je het gevoel dat ze ‘leven’. Ze zijn er in vrolijke kleuren en geen enkele is hetzelfde, dat maakt ze zo uniek. Iedere edelsteen heeft zijn eigen betekenis en samen met jouw verhaal wordt de edelsteen een persoonlijk en dierbaar sieraad.

 

Insluitsels in edelstenen

Soms vind je ook natuurlijke insluitsels of oneffenheidjes in de edelstenen, deze zijn tijdens de groei opgenomen en geven de steen zijn uniciteit. Onze edelsteenkundige, Laetitia, vindt deze insluitsels zeer interessant want vaak geeft het een eerste indicatie welke edelsteen ze in handen heeft of dat we te maken hebben met een synthetische door de mens gemaakte steen.  

Voor onze Kiliaan Jewelry Collectie maken we gebruik van de mooiste, hoge kwaliteit, edelstenen.

 

Vindplaatsen van edelstenen 

Edelstenen worden bijna overal in de wereld gevonden. Edelstenen uit Sri Lanka, India, Thailand, Brazilië, Ethiopië om maar een paar landen te noemen.  De herkomst maakt dat elke edelsteen en mineraal zijn eigen verhaal heeft. Niet alleen de prachtige kleuren maken hun uniek ook hun geschiedenis en vindplaats dragen hun steentje daarin bij. Ze zijn een bron van inspiratie in de mythologie en sieraadontwerpers. 

De sieraden tweeling vertelt er graag over.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »