Kiliaan Jewelry sieraden expert in edelstenen

 

Laetitia bij de Radnapuri mijn in Sri Lanka

 

Laetitia de edelsteenkundige van de Kiliaan Collectie

Wil je weten wat een van de eerste woorden was die Laetitia goed uitsprak? Diamant!

Veel mensen denken dat het een grap is maar het is echt waar. Ik heb haar dat woord heel vaak horen zeggen wanneer ze met haar beer aan het spelen was. Diamanten (en de Beer) zijn haar eerste grote liefde.

Al zeker 30 jaar is Laetitia heel erg geïnteresseerd in edelstenen en mineralen. Jarenlang heeft ze in Tuscon in de Verenigde Staten samen met een gerenommeerd expert op het gebied van edelstenen op ‘s-werelds grootste edelsteen en mineralenshows gestaan.
Het was op dit soort evenementen waar ze zich steeds meer ging verdiepen in de magische wereld van edelstenen.

 

Studeren aan het Gemological Institute of America (GIA)

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze aankondigde dat ze edelsteenkunde ging studeren aan het gerenommeerde Gemological Institute of America, GIA.

Ze is begonnen met de studie kleur edelstenen. Let wel met kleur bedoelen wij bij Kiliaan Jewelry gekleurd door moeder aarde, dus natuurlijke kleuren.

Allerlei soorten edelstenen moest zij op kwaliteit, bijzonderheid en kleur beoordelen en identificeren.

 

Expert in diamanten en parels

Toen ze afgestudeerd was op een hele range van kleurige edelstenen, kon ze het natuurlijk niet laten om de opleiding diamanten te volgen. Ze was niet weg te slaan uit het laboratorium.
Elke diamant moest door haar vingers glijden en onder de microscoop nauwkeurig onderzocht worden. Ook op diamanten is Laetitia afgestudeerd. Niet lang daarna volgde de studie parels, haar respect voor de parel en oesters groeide en na een visite aan een parelfarm op Lombok heeft ze ook de studie parels afgerond.


Ben je op zoek naar een bijzondere edelsteen? Aarzel dan niet om ons een mail te sturen: [email protected]

Laetitia Ruchtie GG