Oceaan jaspis, historie

In 1922 verscheen er voor het eerst een artikel over oceaan jaspis. De jaspis zelf werd nog niet veelvuldig gesignaleerd en ook de exacte vindplaats bleef onduidelijk. Het enige wat men in de archieven hierover kon vinden, was dat de vindplaats een locatie ergens in Madagaskar moest zijn. Dat was alles.

Ruim 75 jaar later, we schrijven het jaar 2000, was tijdens de grote edelstenen en mineralen shows in Tucson Arizona de herontdekking van de oceaan jaspis het gesprek van de dag. Het verhaal ging dat een groep mensen na 45 dagen onvermoeibaar zoeken langs de kustlijn van Madagaskar het geluk en lage getij met zich mee hadden waardoor de vindplaats van de oceaan jaspis zich opnieuw openbaarde aan de wereld. Vanaf dat moment was de oceaan jaspis verkrijgbaar voor het grote publiek.

De oceaan jaspis wordt nog steeds alleen maar op twee locaties aan de Noordwestzijde van Madagaskar in het Analalava district gevonden. Om precies te zijn bij het dorpje Marovato aan de kust en iets landinwaarts bij Kabamby. Het kenmerk van deze bijzondere jaspis zijn de bolvormige patronen en hij wordt dan ook wel orbicular jaspis genoemd.

Werking oceaan jaspis: reinigen, balanceren en verbinden chakra's.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »