Februari edelsteen aquamarijn

Aquamarijn en het sterrenbeeld Waterman

 

Geschiedenis en spirituele betekenis aquamarijn

  1. Kleur: aquamarijn vind je in de kleuren blauwgroen tot lichtblauw, van doorzichtig tot ‘milky’ blauw.
  2. Aquamarijn is latijn voor water van de zee. Hoe toepasselijk is het dat deze edelsteen hoort bij het sterrenbeeld Waterman.
  3. Aquamarijn behoort tot de bijzondere en uitgebreide familie beryl waar ook de morganiet, groene beryl, heliodor en smaragd toe behoren.
  4. Brazilië, Madagaskar, Afghanistan, Nigeria, Pakistan zijn een aantal landen waar aquamarijn gevonden wordt.
  5. De spirituele kant van deze edelsteen is sterk kalmerende werking, stimuleert oprechtheid, ontspannen, maakt je vrolijk en succesvol. Het stimuleert ook je communicatievaardigheden.
  6. Van oudsher wordt de aquamarijn magische krachten toegediend Hij biedt zeelieden en reizigers bescherming tijdens lange stormachtige zeereizen over woelige baren.
  7. Chakra: De aquamarijn hoort bij het vijfde chakra (keelchakra).
  8. Beroemd om: de aquamarijnen parure of juwelenset. Deze is overigens niet als een set gekocht. De tiara bijvoorbeeld is een speciaal voor de 21e verjaardag van toen nog prinses Juliana voor haar gemaakt. Het aquamarijn collier in Belle Epoque stijl was een geschenk van Koningin Emma. Zo bouwde prinses Juliana gestaag aan de koninklijke aquamarijnen parure.
  9. Toepassing: Omstreeks 700 BC werd de aquamarijn al gebruikt als talisman en amulet. In de edelsteen werd een kleine afbeelding gegraveerd (intaglio). Dit kleinood werd ter bescherming van de drager meegenomen op reis.
  10. Historie: In de middeleeuwen werd aquamarijn gebruikt om het beeld van de maagd Maria te versieren.

 

Bekijk ook de Kiliaan Jewelry aquamarijn collectie