Februari edelsteen aquamarijn

 

Geboortesteen februari aquamarijn, betekenis en geschiedenis

  1. Kleur: je vindt deze steen in de tinten blauwgroen tot lichtblauw, van doorzichtig tot ‘milky’ blauw.
  2. De naam komt uit het Latijn 'aqua marina' en betekent zeewater. Hoe toepasselijk is het dat deze edelsteen hoort bij het sterrenbeeld Waterman.
  3. Aquamarijn behoort tot de bijzondere en uitgebreide familie beryl waar ook de morganiet, groene beryl, heliodor en smaragd toe behoren.
  4. Brazilië, Madagaskar, Afghanistan, Nigeria, Pakistan zijn een aantal landen waar aquamarijn gevonden wordt.
  5. De spirituele betekenis aquamarijn; een sterk kalmerende werking, stimuleert oprechtheid, ontspannen, maakt vrolijk en succesvol. Het stimuleert ook de communicatievaardigheden.
  6. Van oudsher is de aquamarijn magische krachten toebedeeld. De steen biedt zeelieden en reizigers bescherming tijdens lange stormachtige zeereizen over woelige baren.
  7. Chakra: de blauwe steen hoort bij het vijfde chakra (keelchakra).
  8. Beroemd om: de aquamarijnen parure of juwelenset van het Nederlandse koningshuis. Deze is overigens niet als een set gekocht. De tiara bijvoorbeeld is speciaal voor de 21e verjaardag van de toen nog prinses Juliana gemaakt. Het aquamarijnen collier in de Belle Epoque stijl was een geschenk van Koningin Emma. Zo ontstond uiteindelijk de koninklijke aquamarijnen parure die koningin Maxima regelmatig draagt.
  9. Toepassing: Omstreeks 700 BC werd de aquamarijn al gebruikt als talisman en amulet. In de edelsteen werd een kleine afbeelding gegraveerd (intaglio). Dit kleinood werd ter bescherming van de drager meegenomen op reis.
  10. Historie: In de middeleeuwen versierden men het beeld van de maagd Maria met aquamarijnen.

 

 

Op zoek naar bijzondere sieraden met betekenis? Bekijk dan de Kiliaan Jewelry collectie of lees meer in onze blogs over betekenis stenen. Je leest hier over de betekenis stenen onderverdeeld naar de maand waarin ze de geboortesteen zijn.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »