* FREE SHIPPING FROM € 50,- (NL) * ORDER BEFORE 17.00, SHIPPED TODAY * NOT SATISFIED, 100% MONEY BACK GUARANTEE * 6 MONTH GUARANTEE * 6 MONTH GUARANTEE

Shopping cart

Your cart is currently empty

Juli geboortesteen robijn

  • Posted on
  • By Laetitia Ruchtie
  • 0
Juli geboortesteen robijn

Robijn

Is de mooie rode edelsteen die de geboortesteen van deze maand is. Robijn is familie van de saffier alleen is de robijn zeldzamer en daardoor duurder. 

De meeste robijnen die gevonden worden zijn relatief klein, een grote robijn is zeldzaam en daardoor kostbaar. Robijnen worden om deze reden niet gebruikt in spiritual healing, vaak wordt er gekozen voor een alternatief rode edelsteen als granaat. De rode granaat is ook de altneratief geboortesteen voor deze maand. 

 

Estrella de Fura

De Mozambikaanse 55,22 ct Estrela de Fura is met recht ‘hot’ te noemen. Voor deze prachtige robijn is een recordbedrag betaald. Nooit eerder is er iemand geweest die voor een robijn of andere kleur edelsteen zoveel geld over had. Zelfs in ruwe vorm, 101 crt, waren de experts het al eens over de exceptionele fluorescence, uitzonderlijke helderheid en ‘pigeon blood’ rode kleur.

Deze robijn is in 2023 voor een recordbedrag verkocht voor $ 34,8 miljoen ($ 630.288,-- / crt) – Verwachte opbrengst was meer dan $ 30 miljoen.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »